Ingrediente:
600 g Butternut (jumatate din dovleac-pulpa)
90 g branza delis70 g unt
2 linguri ulei de susan
1 ceapa
900 ml supa de pui
70 ml smantana dulce
patrunjel
sare
piper
Curatam dovleacul ,îndepartam casuta cu seminte,apoi il taiem cuburi.
Curatam ceapa si o tocam
O calim în unt topit amestecat cu ulei de susan,pana devine transparenta:
Adaugam supa fierbinte,dovleacul si patrunjelul:
Condimentam cu sare,piper si lasam sa fiarba cam 25 min.Luam de pe foc si lasam putin sa se raceasca,apoi mixam cu blenderul pana se omogenizeaza.Punem pe foc si adaugam branza delis.
Amestecam- la foc mic- pana se topeste branza,
apoi luam de pe foc si adaugam smantana:
.
Se poate decora cu frunze de patrunjel.
O supa neasteptat de gustoasa!!!
Un comentariu:
Este o supa apetisanta si gustoasa pe care eu am incercat-o.Se poate servi cu crutoane din paine.
Trimiteți un comentariu