Kombe, o alfel de placinta este o reteta de placinta turceasca
pentru care ii multumesc lu' poca
Ingrediente
pentru aluat:
lapte -350 g
apa-100 ml
faina-600 g
drojdie uscata-7g (sau 25 g drojdie proaspata)
sare-1 lingurita
pentru uns foile:
margarina-100 g (eu am folosit unt)
ulei-5 linguri
pentru umplutura:
branza telemea-300 g
patrunjel verde
Aluatul l-am facut in masina de paine,a iesit moale si elastic:
Se imparte in trei si se da deoparte:
Untul de pune in ulei si se topeste(la microunde):
se intind cele trei foi,pe o suprafata bine fainita:
Branza se da pe razatoare si se amesteca cu patrunjel:
Peste una dintre foi plimbam lingura cu unt:
Deasupra punem a doua foaie,punem umlutura de branza si a treia foaie peste care plimbam lingura cu unt:
Impachetam,unim capetele opuse (nu am poza pentru ca s-au descarcat bateriile),si apoi intindem cu sucitorul pentru ca placinta sa ia forma tavii in care o coacem.Punem in tava (tapetata cu hartie de copt)si portionam:
Lasam tava la loc caldut ,ferit de curenti , fix o ora- sa creasca ,apoi pensulam deasupra galbenus amestecat cu putin lapte si presaram seminte (dupa preferinta).Coacem la 200 grade cam 25 min:
2 comentarii:
Mmmmm....apetisanta!!!Am s-o fac si eu.Merge si cu alta umplutura?
Iese foarte buna si cu spanac amestecat cu branza si se pote face in varianta dulce -cu mere.
Trimiteți un comentariu