Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

22 aprilie 2011

Coronita cu visine




Am gasit-o prin calculator :)...a fost realizata anul  trecut:)

Ingrediente
pentru aluat:
lapte caldut-100 ml
faina-300 g
zahar pudra-100 g
unt topit-50 g
galbenusuri-2 buc
esenta de vanilie
un praf sare
drojdie uscata-5 g




pentru umplutura:
gem de visine-300 g
pentru deasupra:
un galbenus + doua linguri lapte
unt -20 g
faina-20 g
zahar pudra-20 g



Din 50 g faina,drojdie si 30 ml lapte (din ingredientele pentru aluat),framantam o maia pe care o lasam la dospit 15 min intr-un bol cu apa calda.
Se pune faina intr-un castron,se adauga zaharul,esenta de vanilie,galbenusurile,untul topit,laptele,sarea si maiaua.
Se amesteca foarte bine,pana se obtine un aluat omogen.
Se acopera vasul si se lasa sa creasca o ora.
Aluatul obtinut se imparte in doua.
Din prima parte se intinde un disc:






Din 20 g unt,20 g faina si 20 g zahar pudra se realizeaza un aluat - se pune la frigider.

A doua parte se imparte in doua,se formeaza doua suluri (d=1 cm) ce se impletesc in doua si se aseaza pe marginea discului.Se lasa sa creasca 30 min.


Se unge cu galbenus amestecat cu doua linguri lapte.Se pune gemul de visine.Se uniformizeaza.


Deasupra se rade aluatul din faina,unt si zahar.Se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade,timp de 25 min:


Paste fericit!

4 comentarii:

Bucate Apetisante spunea...

E numai buna cand ai pofta de ceva dulce.
O voi incerca si eu.

furnicuta boscodina spunea...

Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !

gabriella spunea...

Fie ca sfanta sarbatoare a Invierii Domnului sa-ti aduca cele 4 taine divine: incredere, lumina, iubire, speranta. Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si numai realizari!Paste Fericit.

Timea spunea...

arata super bine si sunt sigura ca e si buna!