“tiramisu” inseamna “ridica-ma”, in italiana – acest lucru fiind asociat, de regula, cu cafeina pe care o contine si care te energizeaza.
Ceea ce îl deosebeşte de alte deserturi astea acea intensă aromă de cafea care nu poate fi confundată. Un alt element cheie la această prăjitură este şi minunatul gust al brânzei mascarpone şi aroma pişcoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reuşesc de fiecare dată să alinte papilele noastre gustative.
Ingrediente:
oua -3 buc
mascarpone-500 g
piscoturi-300 g
zahar pudra-4 linguri
o ceasca de cafea indulcita
Se prepara asa:
Se bat albusurile spuma:
Separat se mixeaza mascarpone cu zaharul pudra:
Se adauga galbenusurile:
Se adauga albusurile batute spuma si se mixeaza usor(sau mai bine cu telul-pentru a nu se taia crema)
Se aseaza un strat de piscoturi,se stropesc cu cafea (nu foarte multa sa nu se inmoaie foarte mult):
Se adauga strat de crema,apoi din nou strat de piscoturi ce se stropesc cu cafea,crema...piscoturi si crema:
Se pune la frigider pentru doua ore,apoi se orneaza cu cacao:
POFTA BUNA!
2 comentarii:
Multumesc! Reteta asta o fac si eu ,dar folosesc piscoturi mai multe,deci,crema va fi in strat mai subtire ca asa ne place! O zi perfecta in bucataria ta minunata,virtuala!
Multumesc Ana!Acum am mai modificat cate cava la "tiramisu",o sa postez in curand!O zi buna iti doresc!:*
Trimiteți un comentariu