Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

26 octombrie 2009

Toamna in “ghiveci”






Intr-o zi de toamna, rece,
Am ales legume ,zece
Doi cartofi mai maricei,
Si doi morcovi frumusei.
O ceapa iute ca focu’
Doi gogosari ,cu norocu;
O varza mica infoiata (210g)
Conopida rasfatata(190 g)
Doua feluri de fasole(400 g)
Un ardei rosu ,dragut;(120 g)
Trei ciuperci cu palarie,(230 g)
O telina cu tichie...(180g)
Si-am mai pus si sos tomat,(400 g)
Chiar de mine preparat:
Merge cu treizeci masline,
 Ca asa da si mai bine...
Mai punem sare,piper ,
Ca-i putin cam smecherel...
Daca punem si verdeata,
Iese foarte delicioasa!!!!
Si mai ‘nainte de toate bagi “romanul”...sa “bea apa”...


Tai legumele frumos,nu prea mic dar nici prea mare,le dai si cu niste sare si piper putintel:




Tai ceapa maruntel,o calesti in ulei nitel si o pui peste legume:








Pui capacu’ lu ‘”roman”...si cu ea la foc(cuptor)...pentru ceva vreme(45 min):



O scoti usurel,cu un prosopel....ii pui si verdeata ,vreo 30 masline si sosul tomat...de cu’ vara preparat..Mesteci usurel...ca-i cam incarcat!






Cu “romanul “ la cuptor....pan’ miroase binisor (30 min).






Pofta buna!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Arata foarte bine

Bloguri ce'mi plac:)