pentru aluat:
700 gr faina alba
200 ml lapte caldut
100 ml apa calduta
150 ml ulei de masline
1 pachet drojdie uscata
1 lingura zahar brut
1 lingurita sare
pentru umplututa:
2 galbenusuri amestecate cu100 gr unt topit,
branza.
pentru presarat deasupra:seminte de in,susan
Din ingredientele de mai sus se realizeaza un aluat moale...ce se lasa 30 min la dospit:
Se imparte aluatul in doua:
Se intind foi dreptunghiulare..pe care se pune umplutura...amestecul de galbenus cu unt(se poate presara si putina branza):
Se ruleaza si se taie bucati de 2cm:
(in mijoc am pus cateva bile din aluat)
eu am uns cu putin din compozitia pt umplutura..si am presarat seminte:
Am bagat la cuptor la 200 grade...am copt 25 minute
Este o paine gustoasa...seamana foarte mult la gust cu saleurile...este preferata mea...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu