Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

17 februarie 2010

green smoothie



un green smoothie pe zi :

  • te fereste de cancer;

  • te ajuta sa slabesti;

  • te va umple de energie si de vitalitate;

  • iti va intari unghiile;

  • iti va imbogati podoaba capilara;

  • iti va detoxifia organismul;

  • iti va netezi pielea;

  • intareste sistemul imunitar.
Sucul de azi l-am facut din kiwi ,apa si frunze de:salata ,varza.
Frunzele se mixeaza  pentru descompunerea celulelor,eliberand astfel nutrientii si vitaminele.








Sucul verde este considerat o bautura complexa pentru dieta zilnica, deoarece contine toti aminoacizii atat de necesari corpului uman.





“Clorofila, pigmentul verde existent in plante este unul dintre cele mai puternice elemente din natura. Este cunoscut pentru prevenirea bolilor diverse, vindecarea diabetului, ranilor greu de cicatrizat, ulcerului, etc. Studiile arata ca clorofila prezenta in corpul uman elibereaza magneziu, elementul central al clorofilei si-l transforma in fier, care este elementul central aflat in hemoglobina. Hemoglobina este portiunea din sange care asigura transportul de oxigen in corp. In alte cuvinte, clorofila poate fi covertita in hemoglobina care mareste transportul de oxigen atat de vital in toate partile corpului.
Abilitatea corpului in a mentine un spatiu bogat in oxigen sunt foarte important pentru urmatoarele motive. Unul dintre ele este ca ajuta corpul sa elibereze cat mai mult dioxid de carbon, care reduce stresul, genereaza mai mult energie si putere, si in plus creaza un un spatiu aerobic. Intr-un spatiu aerobic, bine oxigentat bolile nu se pot dezvolta niciodata.
Minerale, daca va uitati intr-un tabel cu surse de minerale recomandate, veti vedea ca plantele cu frunze sunt pe primul loc. Nu e de mirare ca odata cu micsorarea portiilor de verdeturi din viata noastra, lipsa mineralelor a devenit cauza bolilor actuale.
Clorofila are ca continut central, magneziu care odata ingerat este transferat catre muschi. Magneziu este mineralul care este absolut esential atat pentru sanatatea cardiaca si respiratorie. De fapt, magneziu este mineralul care elibereaza crampele musculare si care ne ajuta sa respiram eficient.
Femeile si barbatii de multe ori apeleaza la suplimente de fier care nu duc decat la dureri de cap si constipatie. Asta deoarece corpul nu stie ce sa faca cu acesta cantitate mare de fier. Consumand sucul verde bogat in magneziu si fier, atat femeile cat si barbatii vor beneficia de curatarea sangelui fara frica de toxicitatea ca in cazul suplimentelor sintetice. In acest fel corpul isi va c0mpleta lipsa de minerale, iar excesul se va elimina fara ca omul sa simta.
Alte beneficii ale urmelor de minerale aflate in plante verzi pot fi subliniate dupa cum urmeaza. Potasiu este important in sanatatea digestiva, cromul ajuta la reglarea zaharului din sange si selenium ajuta metabolismul. Calciul este cel care ne ajuta sa avem oase puternice si par frumos. Acesta este cel mai des folosit supliment existent, insa procentajul absorbit este doar o particica mica comparat cu cantitatea si calitatea calciului provenit din frunzele verzi.

Proteinele vegetale. Vegetalele spre mirarea multora, contin toti 8 amino acizii esentiali, si sunt in special bogate in leucina, izoleucina si valina. [...] In special prin incoltire si cresterea de sprouts, de marimea unui deget aratator, faciliteaza trasformarea protenilor simple in proteine complexe.
Enzime. Bogatia de enzime din legumele verzi au capacitatea revolutionara de a curata sangele, detoxifica si ajuta la reabilitarea corpului, imbunatatind sistemul imunitar. Plantele contin atat surse de antioxidanti cat si enzime digestive. De fapt complexul de enzime gasite in plantele verzi sunt identice cu complexul fabricat de corpul uman. Aceasta devine vital cand realizam ca corpul nostru are o abilitate limitata de a fabrica enzime, si cand aceastea numai exista, intervine moartea.
Este o mare neintelegere in privinta enzimelor. O varianta usor de inteles este ca, prelucrarea mancarii la flacara focului elimina enzimele, pe cand in stare cruda, mancarea neprocesata contine belsug de enzime. Toate vegetale verzi contin procentaj foarte mare atat de enzime digestive cat si de enzime de antioxidanti. Plantele dispun de aceste enzime deoarece prin acestea sunt protejate de actiunea directa prea puternica a soarelui, incluzand ultravioletele si razele radioactive.
Agente alcaline. Acidul si alcalinitatea sunt masurate pe o scara pH-ului de la 0 -14, 7 fiind neutru. Scorul deasupra lui 7 este alcalin, ce este sub 7 este aci. Anumite parti ale corpului trebuie sa fie alcaline cu scopul de a avea un corp sanatos. Cel mai notat exemplu este ca corpul uman trebuie sa aiba pH. de 7.4 Daca sangele uman nu are suficienta alcalinitate luata din cruditati, atunci va incepe sa fure potential alcalin din alte parti ale corpului. Diverse parti ale corpului trebuie sa fie alcaline incluzandu-se sangele, gura, intestinul subtire, si cateodata vezica urinara.
Primul de la care va imprumuta va fi gura. Cum spuneam mai sus, gura trebuie sa fie alcalina. Daca gura devine o zona prea acida atunci intervin anumite probleme comune, carii, placa, gingii sangerande, paradontoza si respiratie urata. Sucul verde poate elimina aceste urmari. De fapt daca bei suc verde regular, vei observa schimbari in reducerea placii, intarirea gingiilor, mai putine gingii sangerande si eliminarea cariilor. Bucurandu-ne de efectele pozitive ale cruditatilor vom avea puterea de a inlatura mancaruri ce nu sunt bune pentru sanatatea noastra.
Intestinul subtire trebuie si el sa fie alcalin cu scopul de a ajuta trecerea glucosei prin intestin. Beneficiile regulatorului de zahar din intestin sunt multe, incluzand scaderea potentiala a greutatii, marirea energiei si metabolism ridicat. Atat hipoglicemicii cat si diabeticii beneficiaza peste masura dupa urma consumarii sucului verde  (sursa).”

Pentru sucul verde se pot folosi frunze de:
  • salata verde
  • papadie
  • varza
  • patrunjel
  • loboda
  • lucerna
  •  sfecla
  • spanac
  • varza
  •  telina
  • patlagina
  •  nap
  •  menta
  •  macris
  •  zmeur/capsun
  • rucola
  • grau verde
  • etc
Nu se adauga plante prea aromate precum: ceapa, usturoi, busuioc care ar putea face sucul de nesuportat.



La inceput faceti-l cu 80% fructe adaugand doar cate o funza de salata, o mana de spanac, dupa care treptat trebuie sa se ajunga la 30% doar fructe si restul frunze verzi.














































  















































































































3 comentarii:

Nadji spunea...

Merci pour toutes ces informations.
Je note ta recette.
A bientôt.

Gospodina de Criza spunea...

Chiar trebuie inccercat! MAi ales ca acum natura isi va pune haine verzi! Ne readucem aminte epitetele si metaforele. Suntem in clasa 1.
Super!

Dana Mariette spunea...

Saveurs et Gourmandises,merci pentru vizita! Gospodina de Criza, abia astept verdeata de promavara!