Ingrediente:
carne tocata de porc-500 gr
orez basmati-125 gr
praz-2 fire mai mari
ou-1 buc
sos de rosii-200 gr
sare
piper
ulei
marar
Mod de preparare:
Prazul se taie in bucati de aprox 12 cm,se cresteaza pe o parte ,ca in imaginea de mai sus.
Intr-o tigaie se caleste putin praz tocat :
Se adauga orezul ,se lasa pe foc pana ce acesta devine putin auriu:
Se ia de pe foc , se lasa sa se raceasca,se amesteca cu carnea,se condimenteaza cu sare,piper,marar si
se adauga un ou.
Se amesteca bine:
Se umplu frunzele de praz (cate doua),si se aseaza in tava (eu le-am pus in vasul roman-ce a fost in prealabil scufundat 15 min in apa):
Se adauga sos de rosii,putina sare,marar,frunzele de praz de au ramas si o ceasca cu apa:
Se pune capacul vasului si ...cu el la cuptor pentru o oara:
Peste o ora ...aburind:
Se poate servi cu putina smantana si ardei iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu