Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

8 noiembrie 2009

Sarmale in foi de praz




Ingrediente:

carne tocata de porc-500 gr
orez basmati-125 gr
praz-2 fire mai mari
ou-1 buc
sos de rosii-200 gr
sare
piper
ulei
marar




Mod de preparare:

Prazul se taie in bucati de aprox 12 cm,se cresteaza pe o parte ,ca in imaginea de mai sus.
Intr-o tigaie se caleste putin praz tocat  :



Se adauga orezul ,se lasa pe foc pana ce acesta devine putin auriu:



Se ia de pe foc , se lasa sa se raceasca,se amesteca cu carnea,se condimenteaza cu sare,piper,marar si
se adauga un ou.



Se amesteca bine:



Se umplu frunzele de praz (cate doua),si se aseaza in tava (eu le-am pus in vasul roman-ce a fost in prealabil scufundat 15 min in apa):



Se adauga sos de rosii,putina sare,marar,frunzele de praz de au ramas si o ceasca cu apa:



Se pune capacul vasului si ...cu el la cuptor pentru o oara:




Peste o ora ...aburind:




Se poate servi cu putina smantana si ardei iute.


Niciun comentariu: