5 kg vinete
4 kg gogosari
1 kg ardei kapia
3 morcovi
1,5 kg ceapa
Sare
Piper
Foi de dafin
4,5 kg rosii pentru a prepara 2l suc de rosii
3 catei usturoi
1,5 kg ulei
1kg ghebe
Mod de preparare:
Rosiile le-am spalat,le-am taiat in sferturi si le-am pus intr-un ceaun unde am calit 3 catei de usturoi in putin ulei.Am fiert cam 20 min.Dupa ce s-au racit ,am mixat cu blenderul si am strecurat prin sita.Am pus in ceaun si am fiert pana ce continutul a scazut la jumatate.
Am spalat borcanele,apoi le-am sterilizat.
Ghebele le-am spalat, le-am pus in apa cu putina sare si am lasat pana a dat in cateva clocote, apoi le-am trecut prin jet de apa rece si le-am lasat la scurs:
…am plecat undeva in natura:) …am curatat ceapa ,morcovii si le-am tocat marunt:
Am tocat vinetele cu cutitul de lemn ,iar ardeii si gogosarii i-am taiat fasii:
Am calit ceapa si morcovii ,am adaugat vinetele ,ardeii si gogosarii:
Am adaugat sucul de rosii,5 foi de dafin,boabe de piper si sare:
Am fiert mai bine de 3 ore ,am pus in 5 borcane iar in restul de zacusca am pus ghebele tocate mai mare si am mai fiert vreo 20 min,in total au iesit 8 borcane (800 ml).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu