reteta a castigat locul 3 la concursul "gateste creativ"de pe CULINAR
pulpe de pui dezosate-400 gr
orez salbalic-150 gr
brocoli-430 gr
cartofi-430 gr
morcovi-130 gr
mozzarella-200gr
sare
piper
marar proaspat
unt-40 gr
ulei de masline-3 linguri
vin alb-1 lingura
Mod de preparare:
• cartofii curatati se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare,in acelasi vas se pun si cei doi morcovi intregi-se fierb 30 min
• cartofii se scurg,se pun intr-un castron si se mixeaza cu putin unt(20 gr):
• brocoli se fierbe in apa cu sare timp de 15 min,apoi se mixeaza cu blenderul:
• se pune primul strat- de cartofi:
• se adauga jumatate din cantitatea de orez amestecat cu marar tocat,se stropeste cu putin unt topit:
• se toaca cubulete mici mozzarella,morcovii si carnea:
• se adauga peste orezul din tava:
• se adauga brocoli mixat:
• se adauga restul de orez cu marar ,se mai stropeste cu putin unt si se baga la cuptor pentru 25 min la 180 grade:
• se scoate din cuptor ,se lasa 15 min ,se desface marginea detasabila,se potioneaza si se serveste calda!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu