• Rosii umplute cu carne





    Ingrediente

    umplutura:

    ceapa -2 buc
    ou-1 buc
    orez-2-3 linguri
    patrunjel
    1 felie paine inmuiata
    carne tocata-500 g
    sare,piper




    10 rosii mari
    ulei
    smantana

    Ceapa se toaca marunt si se pune la calit,se adauga orezul spalat , se rumeneste usor;aceasta compozitie se adauga peste carne.Se adauga oul , patrunjelul tocat si painea,se condimenteaza, se amesteca totul foarte bine:



    Se taie capac la partea cu verde,se scobesc cu o lingurita,atat cat se poate ,fara sa se sparga;



    Se umplu,se pune capacul;miezul se pune in tava unsa cu ulei;se pun rosiile,se completeaza cu apa ,cat sa le acopere 3/4 si se dau la cuptor,acoperite,cam 40 min.


    Se serveste cu smantana:


    Pofta buna!


3 comentarii:

  1. boscodina spunea...

    Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)

  2. pansy spunea...

    rosiile umplute sunt preferatele baiatului meu.de obicei cand fac legume umplute,rosiile sunt totdeauna printre ele

  3. ionelmuscalu spunea...

    Arata foarte gustos!