Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

24 ianuarie 2011

Placinta cu fasole mung






Despe fasolea mung s-a tot scris....



                                                       



se spala (400g)  si se pune in apa rece pentru 10-12 ore.


pantru aluat:

faina-270g
unt-60g
apa-100 ml
1/4 linurita sare

Se framanta un aluat moale din ingredientele de mai sus:

Aluatul de da la rece 30 min.

Fasolea  se fierbe in apa clocotita cu sare o ora ,se scurge si se mixeaza cu putin unt si sare.
Din aluat se fac doua foi,se pune prima foaie in tava,se adauga umplutura si apoi cea de-a doua foaie.Se unesc marginile:





Deasupra se pensuleaza galbenus amestecat cu putin lapte.Se coace la 200 grade aprox.30 min(pana se rumeneste frumos!)


Ideala langa un pahar cu iaurt!

Niciun comentariu: