Textura ei este umedă şi uşoară, cu găuri mari, neregulate de aer şi se combină cu o coajă caramelizată care este foarte moale la atingere.
Această pâine tradiţională – se mănâncă caldă sau rece – vă va duce într-o minunată excursie
culinară în inima Italiei!
I n g r e d i e n t e
Apă: 450 ml
Ulei de măsline: 5 lg + pentru copt
Sare: 1 lingurita
Făină simplă: 760 g
Drojdie uscată: 7 g
Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine:
apă, ulei de măsline şi sare.
Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată.
După o oră, opriţi maşina şi scoateţi aluatul din vasul de copt.
Făiniţi o suprafaţă plană şi împărţiţi aluatul în 8 rulouri.
Acoperiţi-l cu o pânză curată şi lăsaţi-l să crească timp de o oră la temperatura
camerei.
Preîncălziţi cuptorul la 240°C . Când este fierbinte, pensulaţi
rulourile cu ulei de măsline. Puneţi-le în cuptor cu un vas cu apă
pentru a umezi cuptorul. Coaceţi timp de 25 de minute. Lăsaţi-le să
se răcească pe grătar.
POFTA BUNA!
3 comentarii:
Non so se tu comprenda l'italiano, ma questo pane è molto bello: brava!
Sabrine
Merci Sabrine!
daca in ulei adaugi si usturoi dat prin razatoare sau pisat, le mananci pe toate odata :D
Trimiteți un comentariu