Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

19 noiembrie 2009

Ciabatta

Această pâine albă îşi datorează numele formei speciale turtite, ovale (ciabatta înseamnă “papuc de casă” în italiană).

Textura ei este umedă şi uşoară, cu găuri mari, neregulate de aer şi se combină cu o coajă caramelizată care este foarte moale la atingere.
Această pâine tradiţională – se mănâncă caldă sau rece – vă va duce într-o minunată excursie
culinară în inima Italiei!

I n g r e d i e n t e


Apă: 450 ml
Ulei de măsline: 5 lg + pentru copt
Sare: 1 lingurita
Făină simplă: 760 g
Drojdie uscată: 7 g



Puneţi ingredientele în vasul de copt în următoarea ordine:
apă, ulei de măsline şi sare.
Apoi adăugaţi făina şi drojdia uscată.





Puneţi vasul de copt în maşină. Selectaţi programul pentru aluat.
După o oră, opriţi maşina şi scoateţi aluatul din vasul de copt.
Făiniţi o suprafaţă plană şi împărţiţi aluatul în 8 rulouri.


  Acoperiţi-l cu o pânză curată şi lăsaţi-l să crească timp de o oră la temperatura
camerei.



Preîncălziţi cuptorul la 240°C . Când este fierbinte, pensulaţi
rulourile cu ulei de măsline. Puneţi-le în cuptor cu un vas cu apă
pentru a umezi cuptorul. Coaceţi timp de 25 de minute. Lăsaţi-le să
se răcească pe grătar.






POFTA BUNA!





 
 


    










 





3 comentarii:

Sabrine d'Aubergine spunea...

Non so se tu comprenda l'italiano, ma questo pane è molto bello: brava!
Sabrine

Dana Mariette spunea...

Merci Sabrine!

wine and knives spunea...

daca in ulei adaugi si usturoi dat prin razatoare sau pisat, le mananci pe toate odata :D