Blat mac : 1 ou 5 linguri zahar 150 ml smantana 5 linguri faina 1 lingurita praf de copt 5 lingura mac Blat cacao : 1 ou 5 lingura zahar 150 ml smantana 4 lingura faina 1 lingurita praf de copt 2 linguri rase cacao Blat nuca : 1 ou 5 linguri zahar 150 ml smantana 5 lingura faina 1 lingurita praf de copt 5 linguri nuci macinate Crema : 400 ml lapte 4 lg gris 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 175 g unt gras Glazura : 150 g ciocolata cu lapte 1 lingura unt 2 linguri lapte Mod de preparare : Blat mac : mixam spuma albusul cu zaharul ,adaugam galbenusul , smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina amestecata macul. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt.
Blat cacao : mixam spuma albusul cu zaharul, adaugam galbenusul, smantana, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, faina amestecata cu pudra de cacao. Coacem. Blat nuca : mixam spuma albusul cu zaharul adaugam galbenusul , smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina amestecata cu nucile macinate. Coacem . Crema : Punem laptele la fiert intr-o craticioara, turnam in ploaie grisul amestecand pana se ingroasa. Lasam grisul sa se raceasca. Untul il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi peste el adaugam din grisul racit, lingura cu lingura. Asamblare : blat mac-1/2 crema-blat cacao-1/2 crema- blat nuca- glazura ciocolata (cele 3 ingrediente le topim intr-o craticioara, pe foc mic ). Deasupra se poate presara putina nuca macinata.
Lasam prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi putem taia si servi!
Multumesc! http://miremirc.ro/
Un comentariu:
Delicioasa prajitura!!
http://delightsts.blogspot.ro/
Trimiteți un comentariu