Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

8 martie 2010

Tort cu branza si capsuni



Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri nuca macinata
  • 6 linguri zahar
  • esenta de rom

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase.Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza treptat in compozitia de galbenusuri.Se adauga esenta de rom,faina si nuca macinata,amestecand incet de jos in sus:


Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa cu unt si se da la cuptor,in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 min la 180 grade.Se lasa la racit:



Ingrediente pentru crema:

  • 250 g branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana dulce
  • esenta de vanilie
  • 280 g capsuni
  • 2 linguri zahar pudra




Se freaca branza cu smantana,se adauga frisca batuta cu zahar pudra si esenta de vanilie,capsunile se taie bucatele si se adauga in crema:


 



Blatul se taie in doua:



Se aseaza prima foaie intr-o forma de tort,se insiropeaza cu sirop facut din apa,zahar si esenta de vanilie,se intinde crema de branza si se pune a doua foaie de tort insiropata.Se acopera tortul cu folie de plastic si se da la frigider trei ore.


 

Ingrediente pentru decor:

  • 5 capsuni

  • 200 ml frisca batuta

  • nuci macinate

  • cateva alune de padure
Se scoate tortul din forma,se decoreaza cu frisca,capsuni,nuci macinate si alune intregi:


 





Bun si racoritor...

6 comentarii:

Olgutza spunea...

Inghit in sec :P
Arata wow... felicitari!!! :)

Lia spunea...

Mariette,

Ai adus primavara in casa cu tortul asta.
Eu inca nu m-am dezghetat.
Ma uit la capsunile tale si sper :)

Flori spunea...

Yamii, ce bine arata! Ma inscriu la o feliuta!
Te pup!

Dana Mariette spunea...

Olgutza,merci mult!

Dana Mariette spunea...

Lia,sa ai o primavara insorita si plina de bucurii!

Dana Mariette spunea...

Flori,merci!:*