sursa: http://gourmandine.ro/
Ingrediente:
760 g faina
250 ml lapte caldut
125 ml ulei de floarea-soarelui
2 oua
10 gr drojdie uscata (1pachet jumate)
1 lingura zahar brut
1 lingurita sare
pentru uns intre foi:
100 gr unt topit
pentru deasupra:
galbenus cu putin lapte,seminte de in,susan.
Din ingredientele de mai sus realizam un aluat (eu l-am facut in masina de paine):
Am impartit aluatul in doua parti egale:
Din jumatate de aluat am facut 5 bile de dimensiuni aproximativ egale:
Am intins cu sucitorul discuri cu diametrul de aprox 22 cm:
am asezat discurile pe fundul unei tavi de tort cu margine detasabila...am pus primul disc,am uns cu unt,al doilea disc...s.a.m.d...ultimul disc l-am pus mai mare..sa se reverse peste celelalte foi:
cu un cutit am taiat foile:
Din cea de-a doua parte din aluat taiem 1/4 pentru mijloc,din rest formam 5 bile ...pe care le intindem cu sucitorul la aprox 14 cm diametru.
Discurile le punem in centru...unse cu unt intre straturi:
Taiem cu cutitul :
Intoarcem varfurile...si punem bila din centru:
Punem painea intr-o tava de aragaz-cu tot cu fundul de la tava detasabila si lasam la dospit 30 min:
Ungem cu galbenus amestecat cu lapte ,presaram seminte si bagam la cuptor pentru 20-25 min:
Este o paine super gustoasa...eu am facut-o pentru a doua oara...prima arata asa:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu