Ingrediente:
- ardei gras (potrivit ca marime)-6 buc
- gogosari-2 buc
- rosii-4 buc
- vinete-2buc
- ceapa verde-1 legatura
- ghebe(sau alte ciuperci)-200 g
- sare
- piper
- boia dulce
- marar
- patrunjel
- 2 oua
- ulei
- orez-200 g
- morcovi-1 buc
Am taiat capace la rosii si am scos interiorul,am taiat vinetele in jumatati si am scobit miezul cu o lingurita(miezul l-am folosit ulterior la umplutura),am taiat capace la ardei si gogosari si i-am curatat de seminte:
Am tocat ceapa si am calit-o in putin ulei de floarea soarelui:
Peste ceapa am adaugat morcovul,orezul,miezul de vanata,ghebele tocate marunt ,le-am mai lasat pe foc cam 8 min ,apoi am lasat sa se raceasca ,am pus aceasta compozitie intr-un castron ,am adaugat doua oua,piper,sare,boia si verdeata tocata,am mestecat bine.
Cu aceasta compozitie am umplut legumele:
In tava am pus miezul de la rosii,ketchup , o ceasca cu apa si am presarat putina sare.
Initial am vrut sa le pun intr-o tava obisnuita,dar pentru ca aroma legumelor se pastreaza mult mai bine in aceast vas ...le-am pus aici...chiar asa cum se vede in poza.
Vasul acesta este formidabil...in el iese o mancare super gustoasa!
Am pus la cuptor (fara preincalzire),la 200 °C pentru o ora:
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu