recipe by Lacrima
Ingrediente:
pentru blat:
oua-5 buc
ciocolata cu lapte-100 gr
lapte-200 ml
zahar-100 gr
unt-80 gr
faina-200 gr
samburi de nuca-100 gr
dovleac ras-4 linguri
esenta de lamaie
praf de copt-1 pachetel
Ingrediente pentru crema:
frisca lichida-500 ml
dovleac copt pasat-200 gr
lichior crema de wisky
stafide
Mod de preparare:
Punem ciocolata si untul intr-un vas , le topim in bain-marin,cand s-au topit adaugam laptele,galbenusurile,zaharul si amestecam pana se ingroase.Luam de pe foc ,adaugam nuca,esenta,dovleacul ras si amestecam.Separat se bat albusurile spuma.Amestecam compozitia de ciocolata cu albusurile batute spuma si adaugam praful de copt amestecat cu faina,mestecam usor cu o spatula,de jos in sus,pana se incorporeaza toata cantitatea:
Se coace in cuptorul preincalzit,la 180 °C,pentru 20 min.
Se lasa la racit!
Crema
Batem frisca cu mixerul pana se intareste,adaugam dovleacul apoi adaugam lichiorul si mixam pana devine pufoasa.Adaugam o mana de stafide.
Cand s-a racit blatul punem crema si decoram cu ciocolata:
Dam o ora la frigider.
foarte buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu