Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

23 noiembrie 2009

Dorada regala in sos tomat cu masline si ciuperci


  Denumit stiintific ""sparus aurat"", dorada e un peste aratos. Acest aspect este important daca vreti sa pregatiti o masa cu preparate din peste, pentru niste invitati speciali . Carnea este bogata in proteine, moale si are un gust cu totul aparte. Nu ii lipsesc nici vitaminele. Este important ca mancarea sa fie sanatoasa. Nu este un peste greu de preparat. Merge preparat la gratar, la cuptor sau gatit cu legume.

Ingrediente:

dorada regala-3 buc
masline-200 g
ciuperci-320 g
rosii in bulion-375 g
salata china-1 buc
sare
piper
ulei de masline

Dorada se curata,se condimenteaza cu sare,piper - se lasa 30 min,apoi se pune in tava ,se pun rosiile cu sosul tomat,se stropeste cu putin ulei de masline si se pune la cuptor :



Dupa 15 min se scoate,se intoarce si se pun ciupercile,maslinele si salata,se mai pune la cuptor pana se rumeneste frumos(15-20 min):





Foarte bun!

Niciun comentariu: