Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

31 octombrie 2009

Tort de halloween


  "Povestea spune ca, in aceasta zi, de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit in ultimul an se intorc pe pamant in cautarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, acesta fiind singura speranta de a avea o viata dupa moarte.

Celtii considerau ca toate legile spatiului si timpului sunt suspendate in aceasta zi, permitandu-le spiritelor sa interactioneze cu cei vii.

Cei vii nu doreau sa fie posedati. Astfel, in noaptea de 31 octombrie, satenii stingeau focurile din casele lor, pentru a le fi frig si pentru a deveni astfel nedoriti. Acestia se imbracau in tot felul de costume caraghioase si participau la parade galagioase in cartierul lor, incercand sa fie cat mai distructivi posibil pentru a speria spiritele ce veneau in cautarea celor vii."

Ingrediente:

blat
6 oua
110 g zahar
120 g faina
110 g amidon alinentar
esenta de lamaie
1 pachet praf de copt


Se separa galbenusurile de albusuri:

Albusurile se bat spuma ,cu un praf de sare,se adauga zaharul treptat,apoi adaugam galbenusurile pe rand si esenta de lamaie ;batem in continuare(pana se obtine un volum triplu):

Se unge o tava cu unt:


Se incorporeaza usor faina amestecata cu amidonul si praful de copt,amestecand cu o spatula de jos in sus:



Se rastoarna aluatul in tava,uniformizam usor deasupra:


Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25 min:




A iesit un blat frumos!!!

Crema 1

ciocolata cu lapte-100 g
ciocolata amaruie-100g
frisca lichida-300 g

Se pune frisca intr-un vas ,apoi vasul se pune intr-un alt vas(mai mare)cu apa ,pe foc (bain marin),se rupe ciocolata si se adauga peste frisca,se lasa sa se topeasca(fara sa ajunga la punctul de fierbere).Se lasa la racit apoi se pune la frigider(eu am lasat de seara pana a doua zi),apoi se bate cu un mixer pana se intareste:




Crema 2

frisca lichida-250g
ciocolata alba-150 g
Am procedat la fel ca mai sus (a iesit un pic cam moale-dar am preferat sa nu pun intaritor):


Din 2 linguri de miere si 300 ml apa se prepara un sirop.
Blatul se taie in trei,se insiropeaza primul blat,se pune crema maro,se adauga cel de-al doilea blat,se insiropeaza se se pune crema alba(oprim din ambele creme pentru deasupra).Punem cel de-al treilea blat,insiropam si ornam .
Din ciocolata alba si neagra punem diferite forme pe hartie de copt,le bagam la frigider si aopi le punem repede pe tort:






nu prea ma pricep la ornat...dar de bun ---e foarte bun!



Niciun comentariu: