740 gr faina
400 gr unt(2 pachete)
320 gr zahar pentru aluat
300 gr zahar pentru gem
6 galbenusuri
zahar vanilat (2 pachetele)
1,3 kg prune
34 boabe struguri
40 gr samburi nuca
putina sare
sare de lamaie(1 pachetel)
1.Se scot samburii prunelor,se pun intr-un vas,se adauga sarea de lamaie si 300 gr zahar.Se fierb 45 min,avand grija sa nu se lipeasca(eu am pus vasul pe o placa metalica groasa).Se lasa la racit,apoi se omogenizeaza cu blenderul:
2.Din faina,zahar,unt(la temperatura camerei),sare,galbenusuri se face un aluat care se imparte in doua parti egale(bile).Bilele se pun in folie de plastic si se baga la frigider pentru o ora.
3.Dintr-o bila se intinde cu ajutorul sucitorului(intre doua foi de copt) o foaie.Se ia foaia de aluat (folosindu-ne de foile de copt) si se pune in tava(eu am folosit tava de la aragaz).Se inteapa aluatul:
4.Se baga tarta la cuptor,la o temperatura de 200 grade,timp de 15 min:
6.Din cea de-a doua bila de aluat se modeleaza frunze de vita,mere,pere ,struguri.La struguri,mere si pere se introduce in interior cate un bob de strugure:
7.Se aseaza decorul in tava -peste gem (eu am copt doua frunze,2 mere si o para separat):
8.Se pun samburi de nuca peste gem si se baga la cuptor pentru 15 min(sau pana se rumeneste):
3 comentarii:
Super ideea decorarii! Faceam si eu acest gen de prajitura, dar deasupra puneam grilaj de coca, dar ornamentele astea sunt deosebite! Felicitari! Georgeta
superba prezentare,sigur totul bun,felicitari
O prajitura simpla care cu imaginatia ta a devenit ceva foarte interesant! chiar imi place :) felicitari
Trimiteți un comentariu