Ingrediente:
pentru aluat
450 gr faina
290 ml lapte caldut
35 gr unt topit
1 lingurita sare
1 lingura zahar
6 gr drojdie uscata
pentru strugure:14 boabe strugure alb
pentru deasupra:galbenus cu putina apa,seminte de susan
Dain ingredientele de mai sus se realizeaza un aluat:
Aluatul se imparte in trei parti egale,din una din parti se intinde un disc(intre doua foi de copt),aproape egal cu fundul unei taci de tort:
A doua foaie se intinde,si se taie frunzulite...cu o forma:
Se aseaza peste disc,astfel:
Se lasa la dospit 30 min
Din cea de-a treia parte de aluat se intinde o foaie si se taie astfel:
In fiecare patrat se pune un bob de strugure si se formeaza bile,ce se aseaza astfel:
Se lasa la dospit 30 min
Se pensuleaza cu galbenus amestecat cu putina apa,se stropeste cu seminte de susan:
Se coace 25 min la 200 grade:
2 comentarii:
Ce mult imi place cum arata painile tale ! Am postat comentariul aici dar le-am vazut pe toate.
sandrina.sanda,ma bucur ca-ti plac!Si noua ne plac tare mult genul acesta de paini,sunt aspectuase si f gustoase.Merci de vizita!
Trimiteți un comentariu