Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

29 aprilie 2011

Varza à la Cluj




                      dupa reteta lui Radu Anton Roman

"Miroase de te inebuneste!E inconfundabila,culorile stinse,straturile de carne,pana si felul in care sta lingura rezemata de un bulgare auriu de varza,totul se repeta,identic,de decenii."

1 varza dulce 
4-5 linguri ulei
1 pahar orez
1 kg carne tocata de porc
1 ceapa
sare
piper
1 ceasca mare cu smantana

Se toaca ceapa,se inabuse in 2 linguri de ulei (cu putina apa),se adauga carnea -se mai pune putina sare;
Varza se spala,curata,se toaca,se pune la calit in putin ulei;se stinge cu o ceasca de apa fierbinte;
Orezul se-nfloreste in apa calda putin sarata;
Cand carnea s-a muiat bine,se amesteca cu orezul si cateva linguri de smantana,se potrivete de sare si piper;
Se unge un vas cu ulei si se scalda-n smantana;
Se aseaza: strat de varza,smantana,strat de carne cu orez,varza,smantana,carne cu orez;ultimul strat e de varza si smantana (eu-deasupra am ras 100 g cascaval)



Se da la cuptor aprox.40 min:



"Cer fericit si increzator o farfurie cu varza "a la Cluj",de parca as cere secretul,leacul suprem pentru tinerete fara batranete"

7 comentarii:

gabriella spunea...

mariette,tu ma innebunesti cu delicatesele tale,esti chiar o maestra. Sa ai o seara frumoasa.

Daniela Addario spunea...

Yamiii, ce bine arata... Stii ca n-am mincat niciodata varza a la Cluj ?`Dupa cum arata din pozele tale, trebuie sa fie delicioasa...

Miodrag Surac spunea...

Super si frumos arnata. O seara placuta...

Anonim spunea...

Cocinas muy rico Mariette querida!

Nadji spunea...

Un gratin bien délicieux.
j'aime beaucoup.
Bon week-end et à très bientôt.

Lia spunea...

Varza a la Cluj !
Vai de cand nu am mai facut si ce pofta mi-e !

FLORY spunea...

Foarte bine arata,felicitari!