Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

6 noiembrie 2009

Pastravi cu gutuie si cartofi la cuptor


Ingrediente:



4 pastravi
1 gutuie
6 cartofi
1 fir de praz
2 catei de usturoi
4 fire cimbru verde
4 fire tarhon
1 lamaie
1 legatura patrunjel
sare de mare
piper
boia de ardei dulce
ulei




In vasul de la blender am pus cimbru,patrunjel,sare,piper,praz,ulei si cu ajutorul blenderului am facut o pasta verde:


 



Am taiat legumele felii:






Am uns tava cu ulei si am asezat pastravii condimentati cu sare,piper si boia dulce.In fiecare peste am pus cate un fir de tarhon:



Am asezat feliile de cartofi,gutui si lamaie:





Deasupra am pensulat sosul verde,am adaugat o ceasca cu apa si am bagat in cuptorul preincalzit,am copt pana s-au inmuiat cartofii(30 min).





Intre timp am pregatit o salata de sfecla rosie :


Am fiert sfecla(in coaja) in apa cu sare pana s-a inmuiat.Am curatat-o de coaja.Am taiat jumatati de rondele pe care le-am pus intr-un castron.Am facut un sos din otet balsamic,ulei de masline,putin piper,maghiran uscat (as fi preferat proaspat-dar nu am)si sare .Am pus dressingul peste sfecla si am servit salata cu peste.(Sfecla a fost de un rosu inchis si se vede cam neagra in poze…arata mai bine in realitate!!!)








Pofta buna!

2 comentarii:

Anonim spunea...

wow prima reteta interesanta cu pastravi! O sa o incerc!

Anonim spunea...

WOW!!!