Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

26 octombrie 2009

Prajitura "Toamna"


Ingrediente




740 gr faina

400 gr unt(2 pachete)

320 gr zahar pentru aluat

300 gr zahar pentru gem

6 galbenusuri

zahar vanilat (2 pachetele)

1,3 kg prune

34 boabe struguri

40 gr samburi nuca

putina sare

sare de lamaie(1 pachetel)






1.Se scot samburii prunelor,se pun intr-un vas,se adauga sarea de lamaie si 300 gr zahar.Se fierb 45 min,avand grija sa nu se lipeasca(eu am pus vasul pe o placa metalica groasa).Se lasa la racit,apoi se omogenizeaza cu blenderul:










2.Din faina,zahar,unt(la temperatura camerei),sare,galbenusuri se face un aluat care se imparte in doua parti egale(bile).Bilele se pun in folie de plastic si se baga la frigider pentru o ora.


 



3.Dintr-o bila se intinde cu ajutorul sucitorului(intre doua foi de copt) o foaie.Se ia foaia de aluat (folosindu-ne de foile de copt) si se pune in tava(eu am folosit tava de la aragaz).Se inteapa aluatul:











4.Se baga tarta la cuptor,la o temperatura de 200 grade,timp de 15 min:




5.Se scoate tava din cuptor si se pune gemul de prune:



6.Din cea de-a doua bila de aluat se modeleaza frunze de vita,mere,pere ,struguri.La struguri,mere si pere se introduce in interior cate un bob de strugure:










7.Se aseaza decorul in tava -peste gem (eu am copt doua frunze,2 mere si o para separat):





8.Se pun samburi de nuca peste gem si se baga la cuptor pentru 15 min(sau pana se rumeneste):


 







foarte delicioasa!!!


3 comentarii:

georgette spunea...

Super ideea decorarii! Faceam si eu acest gen de prajitura, dar deasupra puneam grilaj de coca, dar ornamentele astea sunt deosebite! Felicitari! Georgeta

retete- ina spunea...

superba prezentare,sigur totul bun,felicitari

Timea spunea...

O prajitura simpla care cu imaginatia ta a devenit ceva foarte interesant! chiar imi place :) felicitari