Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

13 octombrie 2009

Salata de oua si cascaval

Ingrediente:


Pentru maioneza:


1 galbenus crud
1 galbenus fiert
1 lingurita de mustar
 sare
 ulei

Pentru salata:

7 oua
300g cascaval
1 lingura smantana
Sare si piper dupa gust



Mod de preparare:

Punem ouale intr-o cratita, adaugam peste ele apa cat sa le acopere bine, adaugam un praf de sare si le punem la fiert. Le lasam la fiert 10 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.


Dupa ce ouale s-au fiert, scurgem apa si incepem sa le decojim apoi le lasam la racit:







Dupa ce s-au racit , taiem ouale in cubulete marunte.
Cascavalul il taiem tot in cubulete marunte.



Pentru prepararea maionezei, punem un galbenus crud si unul fiert intr-un castron, adaugam o lingurita de mustar,  sare si incepem sa mixam :







Incepem sa adaugam ulei, putin cate putin, mixand in continu, doar intr-o singura directie (pentru a nu se taia maioneza), pana incepe sa se fomeze maioneza.  Adaugam ulei pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.

Punem intr-un bol incapator cascavalul, adaugam apoi ouale, maioneza,o lingura de smantana si condimentam cu piper si sare dupa gust.





Pofta buna!

Niciun comentariu: