recipe by IriA
Ingrediente:
branza vaci -500 g
zahar-50 g
oua-2 buc(separate galbenusurile de albusuri)
bicarbonat-1 lingurita (stins cu zeama de lamaie)
faina-180g
un praf sare
coaja rasa de lamaie sau portocala
esenta de vanilie
ulei pentru prajit
Se amesteca foarte bine -branza,sarea,zaharul,mirodeniile,galbenusurile :
Se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie;
Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in compozitie,cu o lingura,amestecand de jos in sus:
Se adauga faina si se amesteca foarte bine (cu mana).In functie de umiditatea branzei se poate modifica cantitatea de faina;Se intinde faina pe masa de lucru si,cu mainile date prin faina se formeaza papanasii(eu am facut zece papanasi si zece bilute):
Prajirea papanasilor se face dupa ce i-am format pe toti,altfel exista riscul de a-i arde!
Se incinge uleiul,se verifica cu o bucatica mica din aluat,se prajesc pe ambele parti la foc potrivit!
(uleiul trebuie sa treaca de jumatatea papanasilor)
Se scot pe hartie absorbanta sau servetele pentru a absorbi excesul de ulei:
Pregatim caramelul:
150 g zahar
160 ml lapte proaspat
Se caramelizeaza zaharul,cu grija sa nu se arada,intr-un vas mai adanc.Se da la o parte se pe foc-se adauga laptele.Se pune pe foc mic si se amesteca pana se dizolva tot zaharul.Se lasa la racit.
Se orneaza farfuriile:
Se monteaza pe farfurie astfel:
papanas-dulceata-smantana-biluta-zahar pudra-caramel
Mmmm...bun...bun...
2 comentarii:
Mariette,
Mi-a placut foarte mult decorul si sosul caramel.
De papanasi ce sa mai zic. :)
Merci,Lia!:*
Trimiteți un comentariu