urzici proaspete-350 g
ceapa verde-2 fire
usturoi verde-2 fire
ulei de palmier-3 linguri
faina-1 lingura
marar-o legatura
sare
Urzicile se spala foarte bine,in mai multe ape;se fierb in apa clocotita cu sare 5-6 min;se scurg:
Se toaca:
Capa si usturoiul,tocate marunt se calesc in ulei (se adauga si cateva linguri apa):
Se adauga faina ,se amesteca bine;se adauga o cana cu apa,se amesteca si lasa sa fiaraba cateva minute,apoi se adauga urzicile tocate:
Se amesteca:
Se mai fierb ,la foc mic (eventual pe o placa metalica) ,cam 6-8 min,la sfarsit se adauga sare (dupa gust) si mararul tocat:
Se servesc calde cu mamaliga fierbinte:
delicioase...
4 comentarii:
la mine pe blog 2 premii pt tine!
Just me,multumesc mult!Esti o draguta!
Mmmm, imi dai si mie o portie? arata demential!
Te pup!
Flori,multumesc!Te invit la o portie!Pupici!
Trimiteți un comentariu