Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

9 februarie 2010

"Totul deste o chestiune de echilibru"

Scopul este sa gasim echilibrul si sa reusim sa-l pastram.Nu este o problema daca mananci prajituri ,placinte ,gogosi...etc,dar consumul acestora nu trebuie sa dea peste cap echilibrul!Echilibrul este mai degraba legat de ratiune decat de stomac.Dupa ce ajungi la greutatea dorita poti consuma din produsele preferate,dar fara sa dai peste cap echilibrul.Acesta se castiga treptat,nu poti sa-l impui...treptat si poftele vor fi mai intelepte.
O privire obiectiva asupra  aceea ce mananci poate sa determine schimbari in bine.In urmatoarea etapa  vor fi suspendati cativa "inamici' de baza din alimentatie.Este o perioada ce poate dura cateva luni.Puneti accentul pe calitate ,ci nu pe cantitate!In urmatoarea faza ,cea de stabilizare orice iti place sa mananci va fi introdus ,dar in portii corespunzatoare.Este faza in care se ajunge la un echilibru ce trebuie mentinut pe tot parcursul vietii,cu modificari nesemnificative.
"A invata sa mananci cum trebuie este ca si cum ai invata o limba-nimic nu se compara cu o profunda preocupare"

Sunt importante trei mese pe zi pentru ca metabolismul sa isi gaseasca ritmul.Daca dimineata nu va este foame nu trebuie sa sariti peste aceasta masa(cum mai faceam eu ,uneori),este posibil ca acest lucru sa va faca da mancati mai mult in timpul zilei.


Reguli generale:

1.eliminarea glucidelor simple, reducerea grasimilor animale si eliminarea alcoolului(se accepta un pahar de vin din cand in cand)
2.eliminarea prajelilor, mezelurilor si a produselor de patiserie
3.eliminearea produselor de fast-food(mai ales hamburgeri, hotdog, chiar si nuggets-contin multa grasime ascunsa)
4.consumul in cantitati  mai mari a vegetalelor bogate in fibre
5.consum ridicat de apa
6.mesele zilnice trebuie sa fie in numar de trei si cam doua gustari.
7.nu trebuie sa va infometati, organismul reactioneaza negativ la infometare, creand un mediu hormonal propice depunerii de grasime si descompunerii proteinelor

Niciun comentariu: