Multumesc Ina ,pentru acest tort super delicios!
3 cani nuca crude
2/3 cana cacao
1/4 lingurita sare
o cana curmale ,fara samburi maruntite
Nuca,sarea si cacaua se mixeaza in robot pana ce nucile sunt maruntite.Se adauga curmalele si se mixeaza pana ce compozitia devine lipicioasa.Se formeaza doua bile ce se dau la frigider:
Crema de ciocolata:
1/3 cana curmale fara samburi, maruntite
1/4 cana miere
doua mere(in reteta originala 1 avocado mediu, bine copt)
1/3 cana cacao
Zmeura pentru ornat si umplutura
am folosit zmeura de munte congelata,dezghetata si scursa.
Curmalele si mierea se pun in robot si se mixeaza pana rezulta o pasta fluida, omogena (eu am folosit un mixer vertical).Se adauga merele (avocado) taiate cubulete si se mixeaza pana rezulta o crema omogena.
Se adauga cacao si se mai mixeaza.
Puneti in tava o bila de aluat. Indreptati “aluatul" cu mainile, pentru a uniformiza.
Puneti cateva linguri de crema de ciocolata peste blat, nivelati.
Presarati zmeura:
Peste zmeura asezati cealalta biluta de blat, avand grija sa nu apasati prea tare pentru a nu strivi zmeura.
Pe o farfurie puneti o foaie de copt.
Rasturnati prajitura pe farfurie.
Ornati cu restul de crema de ciocolata si zmeura
Dati la rece pentru cateva ore inainte de servire (eu am taiat imediat):
Un tort cremos, ciocolatos, aromat si sanatos...merci Ina
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu