Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Gustos şi sănatos cu Dana Mariette

Pages - Menu

19 ianuarie 2010

Kombe





Kombe, o alfel de placinta este o reteta de placinta turceasca
 pentru care ii multumesc lu' poca



Ingrediente

pentru aluat:

lapte -350 g
apa-100 ml
faina-600 g
drojdie uscata-7g  (sau 25 g drojdie proaspata)
sare-1 lingurita

pentru uns foile:

margarina-100 g (eu am folosit unt)
ulei-5 linguri

pentru umplutura:

branza telemea-300 g
patrunjel verde

Aluatul l-am facut in masina de paine,a iesit moale si elastic:



Se imparte in trei si se da deoparte:



Untul de pune in ulei si se topeste(la microunde):



se intind cele trei foi,pe o suprafata bine fainita:





Branza se da pe razatoare si se amesteca cu patrunjel:



Peste una dintre foi plimbam lingura cu unt:



Deasupra punem a doua foaie,punem umlutura de branza si a treia foaie peste care plimbam lingura cu unt:



Impachetam,unim capetele opuse (nu am poza pentru ca s-au descarcat bateriile),si apoi intindem cu sucitorul pentru ca placinta sa ia forma tavii in care o coacem.Punem in tava (tapetata cu hartie de copt)si portionam:




Lasam tava la loc caldut ,ferit de curenti , fix o ora- sa creasca ,apoi pensulam deasupra galbenus amestecat cu putin lapte si presaram seminte (dupa preferinta).Coacem la 200 grade cam 25 min:








foarte buna!





2 comentarii:

artige spunea...

Mmmmm....apetisanta!!!Am s-o fac si eu.Merge si cu alta umplutura?

Dana Mariette spunea...

Iese foarte buna si cu spanac amestecat cu branza si se pote face in varianta dulce -cu mere.