Shaorma, sau shwarma, shawerma, shoarma, provine de la cuvantul turcesc çevirme, insemnand “care se roteste” si reprezinta un sandwich realizat din carne de vita, pui sau miel.
Ingrediente:
pentru aluat:
250 g faina alba
250 g faina de secara (sau faina neagra)
o lingurita sare
250 ml apa
doua linguri ulei
pentru maioneza:
un ou intreg
3 catei usturoi
ulei(cam 100 ml)
pentru umplutura:
cartofi
salata verde
castraveti murati
rosii
piept de pui
Am preparat aluatul in masina de paine pe programul de 15 min.Am pus in masina apa,sarea,uleiul si cele doaua faini:
Din aluat am facut sapte bile:
Intre timp am prajit o tigaie de cartofi si am facut maioneza rapida.Am pus in vas un ou,trei catei de usturoi si uleiul:
Cu ajutorul unui mixer vertical (sau blender) se amesteca de jos in sus la turatie mare:
Se pregaresc celelalte ingrediente:
Si carnea condimentata- pe grill,apoi se taie fasii:
Shaorma iese mai gustoasa daca carnea este tinuta doua ore la marinat.Se face un sos din condimente ca: sare,usturoi, foi de dafin,ceapa, suc de lamaie...etc si se rastoarna peste carne.Apoi carnea se scurge ,se usuca si se frige .
Se intind bilele de aluat:
Le-am copt pe o placa metalica:
Am uns cu maioneza,am pus salata verde,rosii,castraveti,pui si cartofi prajiti:
Am rulat:
si Pofta buna!
5 comentarii:
Ce bine arata, imi place tare mult cum ti-a iesit!
Alexandrina merci,ma bucur ca iti place!
felicitari !
Calin,merci!
arata tare bine,o sa incerc si eu,o zi buna
Trimiteți un comentariu