O cina nepretentioasa si gustoasa ce combina gustul afumat al jambonului cu delicata dulceata a prazului,intr-un sos preparat cu mozarella si rosii cherry.
Avem nevoie de:
1 kg cartofi
400 g praz
70 ml ulei(sau unt)
400 g bacon
100 g mozarella
200 g rosii cherry
2 linguri faina
o lingura mirodenia
300 ml lapte,plus 1-2 linguri
sare
piper
pentru ornat:cateva fire de patrunjel
1.Se taie cubulete cartofii si se fierb in apa cu putina sare;
2.Prazul feliat se caleste in putin ulei,la foc mediu,amestecand frecvent,pana se moaie,fara a se rumeni.
3.Jambonul feliat se prajeste pe ambele parti.Se adauga faina ,se amesteca bine ,se adauga si mirodenia ,apoi laptele si se amesteca pana da in clocot.
4.Se taie mozarella cubulete si rosiile cherry in doua.
5.Peste jambon se adauga mozarella,se amesteca pana se topeste,apoi se adauga prazul,se condimenteaza dupa gust.
6.Cartofii se mixeaza cu 2 linguri lapte si putin ulei(sau unt),se adauga sare.
7.Intr-o tava se pune jambonul,piureul peste jambon ,pe margine,iar in mijloc rosiile cherry.
8.Se da la cuptor pentru 25-30 min.
9.se presara patrunjel deasupra
Se serveste cu salata verde.
6 comentarii:
O idee delicoasa pentru cina.:)
subscriu la spusele Liei, reteta imi aduce aminte de un deliciu similar gustat prin Serbia!
cred ca e foarte buna, trebuie sa incerc si eu...
o zi minunata!
Maravillosa receta, sin duda, la tendré que hacer, me ha gustado mucho.
Un abrazo
Foarte bine arata, super...
Lia,asa este!
vincent ,sunt inscrisa pe Petitchef!
Zazuza,merci de vizita!
violette,e buna si rapida!
Julia ,muchas gracias.
Miodrag Surac ,multumesc de apreciere!
O zi buna va doresc!
Trimiteți un comentariu