29 aprilie 2011
Varza à la Cluj
dupa reteta lui Radu Anton Roman
"Miroase de te inebuneste!E inconfundabila,culorile stinse,straturile de carne,pana si felul in care sta lingura rezemata de un bulgare auriu de varza,totul se repeta,identic,de decenii."
1 varza dulce
4-5 linguri ulei
1 pahar orez
1 kg carne tocata de porc
1 ceapa
sare
piper
1 ceasca mare cu smantana
Se toaca ceapa,se inabuse in 2 linguri de ulei (cu putina apa),se adauga carnea -se mai pune putina sare;
Varza se spala,curata,se toaca,se pune la calit in putin ulei;se stinge cu o ceasca de apa fierbinte;
Orezul se-nfloreste in apa calda putin sarata;
Cand carnea s-a muiat bine,se amesteca cu orezul si cateva linguri de smantana,se potrivete de sare si piper;
Se unge un vas cu ulei si se scalda-n smantana;
Se aseaza: strat de varza,smantana,strat de carne cu orez,varza,smantana,carne cu orez;ultimul strat e de varza si smantana (eu-deasupra am ras 100 g cascaval)
Se da la cuptor aprox.40 min:
"Cer fericit si increzator o farfurie cu varza "a la Cluj",de parca as cere secretul,leacul suprem pentru tinerete fara batranete"
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Etichete
aluaturi dulci
(5)
aluaturi sarate
(16)
aperitiv
(9)
conserve pentru iarna
(3)
deserturi
(2)
dieta
(2)
dulceata
(1)
inghetata
(1)
mancaruri
(25)
mancaruri vegetariene
(12)
paine
(18)
paine la masina
(1)
paste
(2)
pizza
(2)
prajituri
(8)
premii
(1)
premiu
(1)
preparate peste
(3)
salata
(3)
sanatate
(2)
sucuri
(1)
supa
(5)
tort
(7)
7 comentarii:
mariette,tu ma innebunesti cu delicatesele tale,esti chiar o maestra. Sa ai o seara frumoasa.
Yamiii, ce bine arata... Stii ca n-am mincat niciodata varza a la Cluj ?`Dupa cum arata din pozele tale, trebuie sa fie delicioasa...
Super si frumos arnata. O seara placuta...
Cocinas muy rico Mariette querida!
Un gratin bien délicieux.
j'aime beaucoup.
Bon week-end et à très bientôt.
Varza a la Cluj !
Vai de cand nu am mai facut si ce pofta mi-e !
Foarte bine arata,felicitari!
Trimiteți un comentariu