pastrav-3 buc
pastravi de fag-500 g
patrunjel-o legatura
rozmarin
unt-60 g
ulei-80 ml
sare
piper
lamaie-2 buc
catei de usturoi-2-3 buc
Se pune in vasul de la blender : patrunjelul,doua linguri rozmarin,sare si 80 ml ulei;
Se obtine o pasta omogena:
Cu aceasta pasta se ung pestii in interior si pe ambele parti,se lasa 30 min:
Intr-o tigaie se calesc pastravii de padure cu untul,pana ce se evapora apa,se condimenteaza cu sare si piper.
In tava se pune zeama de la o lamaie,buretii ,pestele,cativa catei de usturoi:
Se da la cuptorul preincalzit pentru 25-30 min:
Se servesc cu felii de lamaie si rosii cherry:
foarte aromat si gustos!
2 comentarii:
Interesant Zaftu (sosul) :)
cu care ai uns pastravii.E de retinut.
Cat despre "pastravii"de fag,si eu ma inebunesc dupa ei.
Lia ,merci!Pastravii de fag sunt super ,mai ales cei de la munte...dar merg si cei cultivati.:*
Trimiteți un comentariu