recipe by Maya
Ingrediente :
pentru rulada:
cotlet de porc-1,4 kg
ciuperci-600 g
ceapa rosie-1 buc
usturoi-3-4 catei
cascaval-200 g
pasta de tomate-2-3 linguri
sare,piper
patrunjel verde
marar
ulei de floarea-soarelui
pentru sos:
ceapa rosie-1 buc
ciuperci-100 g
verdeata
ulei de floarea-soarelui
morcov-1 buc
Mod de preparare:
Se taie carnea (facem o patura), apoi o rulam si o lasam la odihna:
Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la calit in ulei de floarea-soarelui:
Se adauga ciupercile .Zeama care o lasa ciupercile,o turnati într-un castonel,prajiti mai departe ciupercile(cîteva minute):
Apoi se toaca cu blenderul:
Se pregateste vasul:
Pasta de ciuperci,se întinde pe patura de carne,peste se pun felii de cascaval,se presara cascaval ras,frunzele de patrunjel.Se sareaza si pipereaza,apoi se ruleaza(i-am prins trei scobitori sa nu se desfaca).
Se unge rulada cu pasta concentrata de tomate.
În vas se pune putin ulei ,se aseza rulada.Apoi se taie bucati de morcov,ceapa,ustroi,verdeata si cîteva ciuperci:
Adaugati o cana cu apa,acoperiti cu capacul vasului si dati la cuptor pentru 50 min.Cand este aproape gata se toarna castronelul cu zeama de ciuperci si se mai lasa la cuptor (fara capac) vreo 25-30 min .Rulada se mai stropeste din cand in cand cu sosul din tava:
Cand e gata,scoateti rulada,pe un platou:
Se serveste cu garnituri diferite:piure de cartofi,pilaf de orez...etc la care se adauga sos.
Pofta buna!
4 comentarii:
E foarte apetisanta! Felicitari pentru reteta!
Buna, ai un premiu la mine pe blog.
Un An Nou fericit!
wow... ce noroc pe mine sa gasesc aceasta reteta... arata bestial aceasta rulada!!
cum se pregateste vasul?
Trimiteți un comentariu